به گزارش ارگان معماری: مطالعات اوليه پروژه موزه دفاع مقدس در آذر ماه 1383 آغاز شد و طرح اوليه طي جلسات متعدد با مديريت شهري ارزشهاي دفاع مقدس و ستاد كل نيروهاي مسلح در فروردين 84 به تاييد رسيد، شوراي اسلامي شهر تهران، بنياد آثار و حفظ و ساختار مدريريت، طرح و اجرا مشخص گرديد.
سپس طراحي موزه دفاع مقدس به مسابقه گذاشته شد و 250 گروه در مسابقه شركت كردند كه از آن بين 42 اثر به دبیر خانه تحويل و جوايز برگزيدگان درتاريخ 23/8/84 طي مراسم ويژه اي با حضور شهردار محترم تهران، رياست محترم شوراي اسلامي شهر تهران و رياست محترم بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس اهدا شد.
استفاده از آثار هنری هنرمندان ایرانی با بازسازی بخشی از رویکردهای مختلف دفاع مقدس شامل:
بخشی از یک محله در شهر خرمشهر
بخشی از پالایشگاه آبادان با استفاده از قطعات اصلی
سنگرهای رزمندگان در اقلیم های سردسیر و گرمسیر جبهه ها و بازسازی حضور رزمندگان اسلام در این سنگرها
امکانات ویژه برای بازدید کنندگان خاص :
استفاده از ابزار صوتی برای توضیح تالارها با امکان زبان فارسی و بیگانه برای استفاده فردی و گروهی
بهره گیری از مترجمین زبان های خارجی برای همراهی اتباع بیگانه به صورت انفرادی یا گروهی
امکانات ویژه برای انواع معلولان جسمی از تالارهای موزه
طراح باغ موزه دفاع مقدس تهران، خانم ژيلا نوروزي (مهندس معمار) است كه در سال ١٣٨٦ در دفاع از طرح خود كه به سياق معماري دانيل ليبسكيند، عجيب تكيه دارد، از موزه جنگ و موزه يهود ليبسكيند ياد كرد.
از اشكالات عمده اي كه در خصوص گرايش این طرح به موزه يهود وارد است، نخست اين است كه طرح موزه يهود، تاريخ يهود را در لفافه اي مظلوم نمايانه با القای غیر مستقیم عنوان مي كند، و مخاطبي كه پا به آنجا مي گذارد، روايت صهيونيستي هالوكاست را ناخودآگاهانه مي پذيرد. پس (همانند همه آثار معماری که همه چیز در خدمت بیان پیام اثر است)، انتخاب سبك اثر، فرم و مصالح آن نيز در خدمت تبيين اين روايت است، و براي ما نمي تواند الگو باشد
ليبسكيند در كتاب خود( The Space of Encounter ) مي گويد يكي از سه ايده اوليه براي موزه يهودش، اين است كه مخاطب بايد به صورت روحي و فيزيكي معناي هالوكاست را درك كند و هالوكاست جزو حافظه تاريخي خودآگاه شهر برلين است. ديگر اينكه تاريخ برلين را بدون روشنفكران و اقتصاددانان يهودي آن نمي توان شناخت. و ديگر آنكه در معماري خود از يك فضاي تهی (به شكل وويد void) بهره مي گيرد كه نشانگر شهر برلينِ تهي شده از جحود است.
یکی از نقاط قوتی که در برنامه معماری بنا دیده می شود، این است که مخاطب را پس از بازدید از فضاهای داخلی موزه، در گام نهایی به یک مسجد در ضلع شمالی می رساند. این همان “مسجد جامع خرمشهر” است که نماد مقاومت ایران است و از آنجا که عینا بازسازی شده، از معماری اسلامی ایرانی بهرمند است و دیگر از پست مدرنیسم خبری نیست، اما بی گمان مخاطب را در کنار موزه، به مقایسه معماری ناب ایرانی مساجد گذشته با معماری غرب آلود معاصر(حتی موزه دفاع مقدس) می کشاند که هیچ اثری از الگوی معماری اسلامی ایرانی بر چهره ندارد و دیگر از آن کاشی های الوان و اسلیمی های تافته خبری نیست!
به گزارش پایگاه معماری اَرگان:شهرک اکباتان یکی از بزرگترین شهرکهای خاورمیانه است که در غرب تهران و ناحیه شش منطقه ۵ شهرداری تهران قرار گرفتهاست. این شهرک 59/4 کیلومتر مربع وسعت و 44981 نفر جمعیت دارد. شهرک اکباتان از سمت شرق به کوی بیمه و شهرک آپادانا، از شمال به اتوبان تهران کرج، از غرب به نمایشگاه صنایع هواپیمایی و از جنوب به جاده مخصوص تهران کرج محدود گشتهاست. این شهرک را شرکت عمران و نوسازی اکباتان ساختهاست. شهرک اکباتان در مسیر خط چهار متروی تهران قرار دارد. عمر مفید این شهرک در حدود 300 سال برآورد شده است.
به گزارش پایگاه معماری اَرگان: این شهرک در ابتدای احداثش، به دلیل داشتن معماری یکنواخت و منطبق با الگوهای معماری سبک بینالملل، بسیار مورد انتقاد قرار گرفت و به عنوان محیطی فاقد ظرفیتهای لازم برای ایجاد سرزندگی و نشاط در مجموعه ارزیابی میشد. اما امروزه به دلیل پیشبینیهای لازم در فراهم آوردن زیرساختهای شهری و خدمات مورد نیاز، این شهرک نسبت به بسیاری از شهرکهای جدید، مزیّتهای زیادی دارد و نزد ساکنان دارای اعتبار و ارزش شده است.
به گزارش پایگاه جامع معماری اَرگان:دانشگاه هنر اصفهان که ابتدا تحت عنوان مدرسۀ فارابی و سپس دانشگاه پردیس شکل گرفت، به ترتیبی مأموریت داشت تا دیدگاه مکتب اصفهان را در هنر امروز بازنمایی کند و در بخشهای معماری، هنرهای تجسمی، مرمت و احیای آثار و هنرهای کاربردی آن را ترویج نماید. بدین ترتیب تلاش نمود تا به تدریج ساختمانهایی را در بافت تاریخی تملک و مرمت و بدین منظور به کار گیرد.
منطقه مهدی آباد از باغات قدیمی پیرامون یزد است،که امروزه به بخشی از شهر تبدیل شده و اندکی از باغها باقی مانده اند. این خانه به مساحت تقریبی ۹۵۰ مترمربع در زمینی به مساحت ۵۰۰۰ مترمربع که بخشی از یک مجموعه خانه باغ خانوادگی قدیمی بر جای مانده در آن منطقه است بنا شده.
خانه ایرج ثابت، کاخ ثابت پاسال کوچه جانسپار (طاهری فعلی)، خیابان جردن
تاریخ اتمام پروژه: حوالی سال ۱۳۵۵
کاخ ثابت پاسال که با عنوان «کاخ ورسای ایران» یا «قصر سنگی» هم شناخته میشود در آغاز متعلق به ایرج ثابت، پسر حبیبالله ثابت (معروف به ثابت پاسال) سرمایهدار نامور ایرانی در پیش از انقلاب بوده است که پس از انقلاب مصادره شد. این ساختمان بهعنوان بزرگترین خانهٔ تهران در انتهای شمالی خیابان جردن در منطقه تجریش تهران جای گرفته است و معماری آن از روی الگوی معماری قصر پتی تریانو در ورسای ساختهشده است.
به گزارش ارگان معماری:مجموعه کاخ گلستان، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت شاهان سلسله قاجار و از زیباترین و کهنترین بناهای پایتخت دویست ساله ایران می باشد. این بنا روزگاری همانند نگینی در میان این ارگ می درخشید.
به گزارش پایگاه جامع اَرگان معماری: ساختمان مسکونی نیاوران، اثر محمدرضا نیکبخت که جزو منتخبین سایت جامعه جهانی معماران در سال ۲۰۱۲ نیز شناخته شد، از جمله آثار معماری معاصر ایران است که می تواند برانگیزاننده واکنش های مختلفی باشد. اثری که تا حد زیادی، زیر سایه برخی ابعاد ژورنالیستی قرار گرفته و این امر گاهی مانع از به چشم آمدن ویژگی های عمیق تر و معمارانه آن شده است.
به گزارش پایگاه جامع اَرگان معماری: آرش تهرانی، طرحی را برای بازسازی مسجد قدس در یکی از تقاطع های پرجمعیت شهر تهران پیشنهاد داده است. تهرانی معتقد است که سایت کنونی دارای چشم اندازهای مغشوش و درهم برهمی است. مسجد کنونی دارای ساختاری شبیه به چادر است و مناره ای ناتمام دارد. فرم این مسجد هرمی شکل، عاری از هر گونه علائم و نشانه ی معماری اسلامی است به پیشنهاد شهرداری تهران آقای تهرانی سعی کرده است که در طرح پیشنهادی خود، به احیای هویت اسلامی مسجد بپردازد و در عین حال منظر مغشوش اطراف را سازماندهی کند. در ادامه با ما در آرل همراه باشید.
به گزارش ارگان معماری:مجموعه کاخ های نیاوران، در باغ بزرگی به مساحت حدود 11 هکتار در شمال تهران قرار دارد، که از زیبایی و جذابیت طبیعی و تاریخی فراوانی برخوردار می باشد.
طراحی این ویلای ساده و در عین حال جذاب، با دو داستان متفاوت انجام پذیرفته است. چشم انداز دریاچه طالقان در اطراف ویلا، انطباق فرم و حجم با سایت، موقعیت اقلیمی و استفاده از انرژی های پاک از ویژگی های قابل بحث این ویلا است.انعطاف و سادگی از سیاست های اصلی طراحی این پروژه بوده است.
مجتمع چناران پارک یکی از مجللترین برجهای تهران است که به ادعای سازندگانش که در سایت مجتمع نوشتهاند: “ما مجتمعی لوکس و تمامعیار بنا کردیم.در مجتمع چناران پارک رزیدنس ما چیزی غیر قابل تصور را طراحی و مهندسی کرده ایم که بالا ترین انتظارات شما را بر آورده سازد.