به گزارش ارگان معماری:نوبورو کاوازو در نوشته ی خود در سال 1958، ادعا کرد که یکی از مهم ترین جنبه های مجتمع مسکونی هارومی، استفاده از بتن است.
کاوازا این ساختمان را به یک صخره ی طبیعی تشبیه می کند ( به دلیل ظاهر پایدار آن)؛ ساختمانی که به عنوان بخشی از چشم انداز اطراف به شمار می آمده، از ساختمان های دیگر جدا بوده و به گونه ای طراحی شده است که گویی اشیائی در داخل آن جاسازی شده اند.
مجتمع مسکونی هارومی همچنین در متون «بروتالیست های جدید» (بروتالیسم، سبکی معماری با تأکید بر استفاده از فلز و بتن در بلوک های حجیم می باشد)، بسیار مورد بحث واقع شده است؛ بحثی که توسط معماران جوان در انگلستان مطرح و توسط برادران اسمیتسون به عنوان یک مکتب به جای زیبایی توصیف شد و این راهی برای تفکر مجدد در طراحی معماری بود که از طریق کنار گذاشتن طراحی وابسته به سبک و یا استعاره و نماد به دست آمده بود. به بیان ساده تر این نوع طراحی، در ارتباط با ساختمان های بتنی بدون اندود بیرونی (بتن اکسپوز یا نمایان) است که وجه تسمیه ی آن، عبارت فرانسوی با نام «بتن بروت» می باشد که توسط لوکوربوزیه در تفسیر طراحی یونیت دوهبیتیشن به کار برده شد؛ طرحی که تا 10 سال قبل از این ساخته شده و به وضوح در این مورد تأثیر گذار بوده است.
ساختمان هارومی که در شهر توکیو ژاپن ساخته شده، میان سازه ی خود و عناصر داخلی تفاوت قائل می شود. کونیو مائکاوا معمار مجتمع مسکونی هارومی، این موضوع را به صورت جداگانه ای مطرح ساخته و آن را با عبارتی از قبیل زیر ساخت ثابت و صلب تشریح کرده است که در داخل آن، سیستم های پارتیشن بندی شکننده تری که تشکیل دهنده ی آپارتمان ها هستند، ساماندهی شده اند. در این جا معمار، ساختمان را به عنوان یک پشت صحنه تصور می کند. مواردی از این قبیل در این طرح، به عنوان نشانه هایی از زندگی و فعالیت دیده شده که بدون آن ها ساختمان توصیف پذیر نخواهد بود.
بلوک صفحه ای هارومی، همچنین به عنوان اولین ساختمان از گونه ی خود قابل ذکر است؛ یک خانه ی آپارتمانی بلند مرتبه که توسط مؤسسه ی خانه سازی ژاپن پایه ریزی شد. شیوه ی طراحی بدین صورت بودکه این ساختمان ها به صورت آزمایشی از نظر گونه شناسی بر پایه 6 یا 7 گزینه ی ممکن، از تیپ های پلان های اولیه، طراحی شدند که به همراه مدارک طراحی نهایی منتشر گردید. بسیاری از تصمیم گیر های ابتدایی، حالتی واقع گرایانه داشته و مربوط به مقابله با زلزله، مقابله با شرایط خورندگی آب و هوای دریایی (سایت این پروژه نزدیک به دریا می باشد)، محدودیت های بالا و کم کردن 2 عدد از آسانسورها می باشد.
تصمیم بر به حداقل رساندن مسیرهای دسترسی با استفاده از تأمین کریدورهای دسترسی، تنها در هر 3 طبقه، باعث به وجود آمدن چیدمان غیر معمول در پلکان عمود به گالری های دسترسی گردید که توسط داکت های خدماتی عمودی در مجاورت دیوارهای اصلی سازه ساماندهی شده بودند. تأثیر این گونه طراحی، باز گذاشتن بقیه ی فضا است که موجب انعطاف پذیری طراحی می شود. هر پاگرد پلکان، چه در بالا و چه در پایین گالری دسترسی، همزمان به دو واحد آپارتمانی دسترسی ایجاد کرده است که دارای یک جفت دستگیره ی پله می باشد که به دیوار جداکننده ی خود (ایجاد شده توسط انباری ها) مهار شده اند. چیدمان نهایی دارای دو اتاق «تاتامی» (فرش مخصوص ژاپنی) می باشد که هر کدام در یک سمت قرار گرفته و دارای سرویس بهداشتی، حمام و انبار در طول دیواره ی راه پله هستند که توسط فضای آشپزخانه و نشیمن کریدور مانند بلند و باریکی از هم جدا شده اند.
آپارتمان ها در تراز گالری، هم دارای اتاق تاتامی در سمت جنوبی و هم یک آشپزخانه و فضای نشیمن کریدور مانند در سمت شمال و در سمت گالری دسترسی هستند. کریدور دسترسی عریض بوده و مقصود معمار از طراحی آن این بوده که به صورت خیابانی برای بازی کودکان و صحبت همسایگان مورد استفاده قرار گیرد.
رتبه بندی شهرهای یک تلاش خطرناک است. هنگامی که این زمین بزرگ و 7.6 میلیارد ساکن آن هرگز به چیزی جز یک توافق نرسید چه می تواند عینی و منصفانه باشد؟ با این حال شرکت مشاوره بین المللی Resonance Consultancy چالش هایی را بر اساس نظرات مردم دریافت می کند : “بازدیدکنندگان شهر و ساکنان آن”.
به گزارش ارگان معماری:در معماری ژاپني فضاي داخل يک ساختمان، معنايي را زمزمه ميکند که در طي قرنها شاهد ردپای آن در تابلوهاي نقاشي ژاپني هستيم. اين نقاشيها زمينهاي خالص و ساده دارند که با چند لکه رنگي جلوه مييابند. همان چند تاش رنگين که در نقاطي منحصر به فرد تابلو مينشيند، در ديروز و امروز فضاهاي زندگي نيز ديده ميشوند.
به گزارش ارگان معماری:حضور مدرنيته و به تبع آن معماری مدرن در اقصي نقاط دنيا، به دليل چالش با سنت ها و الگوهاي گذشته همواره تأثيري بنيادي در معماري کشورهاي مختلف دنيا داشته است. در اين ميان ژاپن در تلفيق الگوهاي بومي با فناوري های پیشرفته و نوین کشوري موفق محسوب ميشود.در راستاي بهرهگيري از تجارب معماران ژاپني نمايشگاهي از معماري معاصر ژاپن در نگارخانه پرديس هنرهاي زيبای دانشگاه تهران از تاريخ 10/3/86 تا 24/3/86 برگزار گرديد و به دعوت مشترک رايزن فرهنگي سفارت ژاپن در ايران و قطب علمي فناوري معماری، دو معمار ژاپني، آقاي «کازوهيرو کوجيما» و خانم «کازوکو آکاماتسو» در تالار شهيد آويني پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران حضور يافته و به ايراد سخنراني پرداختند.
طرح اولیه تحت تاثیر کتابخانه دانشگاه تاما اثر تویو ایتو بوده است. این بنا نیز دو طبقه بوده و در ساختار فضایی ساده و روان آن پیوند با محیط و جلب توجه دانشجویان از اهداف اصلی طرح بوده است.
به گزارش ارگان معماری:استفاده از تکنولوژی در جهت بازسازی معمارانه الگوهای موجود در طبیعت و همچنین مشارکت سازه و المانهای آن در تعریف فضا و پیوند تفکیک ناپذیر سازه و معماری شاخصه آثار “” است.
به گزارش ارگان معماری:در حالی که شهرهای غربی، گذشته خود را با فرم هایی مانند بلوار، ساختمان های نمادین و میدان حفظ می کنند، شهرهای ژاپنی همیشه در زمان حال زندگی می کنند و به گونه ای انتزاعی تر و بیشتر شبیه شبکه های مواجی از تغییرات هستند تا اینکه سلسله مراتبی مقاوم و ثابت داشته باشند.
خانه ی YA که در منطقه ی Hyogo ژاپن واقع شده است با هدف فضایی برای آزادی و رهایی ذهن توسط تیم Kubota Architect Atelier طراحی شده است.این خانه دارای معماری داخلی مدرن و زیبا است.
اَرگان معماری می نویسد: نمایشگاه مشهور ژاپنی هنرمند yayoi kusama، دارای عناصر ویژه و به یاد ماندنی است، که از جمله این عناصر: مجسمه های کدو تنبل، تابلوها و اتاق های آینه را می توان نام برد. در این نمایشگاه سه اتاق آینه طراحی شده است که آینه های موجود به مجسمه ها جلا بخشیده و محیط گسترده ای را نشان می دهند که بسیار آرامش بخش نیز می باشد.
به گزارش ارگان معماری:به جرات می توان گفت که یکی از رموز موفقیت مجتمع اقامتی سان سیتی، در گفت و گوی هوشمندانه و سلیس عناصر معماری و مخاطبین سالمند نهفته است، که صمیمیتی انکارناپذیر و منحصر به فرد را برای این مجموعه به ارمغان آورده است.
به گزارش ارگان معماری:مجتمع اقامتی کارمندان شرکت یاکولت (Yakult) توسط توشیو آکیموتو (Toshio Akimoto) برای سالمندان طراحی شده است. بنایی که در سال 1998 و در پایتخت ژاپن یعنی توکیو قرار گرفته و در طراحی آن سعی شده از اصول معماری سنتی و مدرن ژاپن پیروی گردد.